Det nye linersutvalget fra Blatchford

Please choose your language (you only have to do this once):

Moderne linerteknologi gir glimrende polstring, men det ugjennomtrengelige og isolerende materialet kan føre til en oppbygging av varme og fuktighet.

Dagens hylsedesign

Lineren med vakuumfjæring er allment ansett for å være topp moderne protesehylse-teknologi. Mens vakuumsystemer støter luft mellom hylsen og lineren, er selve lineren laget av et ugjennomtrengelig materiale. Det betyr at luft og fuktighet blir fanget mellom huden og lineren.

Svette

I løpet av dagen vil det begynne å bygge seg opp svette, noe som virker som et smøremiddel. Med tiden vil stumpen begynne å bevege seg i forhold til lineren, noe som forårsaker ubehag for den amputerte og redusert kontroll.

Stumpens ytterligere bevegelser kan føre til økt relativ bevegelse og «stempeleffekt». Dette fører til redusert bakkeklaring, kompenserende gangmønstre og økt energiforbruk, i tillegg til at det skaper en ideell grobunn for bakterier.

Hva dette betyr for amputerte

Følgene av svette mellom huden og lineren inkluderer gnaging på og nedbryting av huden. Det fører til ubehag i protesehylsen, redusert sikkerhet og mindre symmetrisk gange.

Det er større risiko for å snuble og falle, og i tillegg er det ubeleilig å måtte stoppe og justere lineren i løpet av dagen.